​Curtea de Apel din Bruxelles l-a condamnat miercuri pe politicianul Redouane Ahrouch la o pedeapsă de patru luni de închisoare cu suspendare pentru sexism, a anunţat vineri Institutul pentru Egalitatea Femeilor și Bărbaților din Belgia, relatează La Libre.

Redouane AhrouchFoto: Captura video

Institutul a depus o plângere împotriva lui Redouane Ahrouch, cofondator al partidului Islam, pentru că a ținut un discurs sexist la televizor. Acesta a făcut remarci sexiste în timpul unui program difuzat pe 22 aprilie 2018 și a refuzat să dialogheze cu Emmanuelle Praet, o editorialistă belgiană, ba chiar să se uite la ea, pe motiv că este femeie.

Jurnalista și Institutul pentru Egalitatea Femeilor și Bărbaților au depus o plângere penală, cazul ajungând la Tribunalul Penal din Bruxelles.

Pe 24 aprilie 2019, instanța l-a condamnat pe Redouane Ahrouch la o pedeapsă de șase luni de închisoare cu suspendare pentru comportament și comentarii sexiste. Politicianul a atacat însă decizia în apel.

Curtea de Apel din Bruxelles a menținut hotărârea miercurea aceasta dar a redus pedeapsa de la șase la patru luni de închisoare cu suspendare.

Redouane Ahrouch este de asemenea obligat să plătească despăgubiri de 1.000 de euro lui Emmanuelle Praet și un euro simbolic Institutului pentru Egalitatea Femeilor și Bărbaților.

În hotărârea sa, instanța subliniază gravitatea faptelor care „au afectat nu doar o femeie în particular, disprețuită pentru că este femeie”, dar care „au afectat și o valoare fundamentală a societății noastre democratice, și anume egalitatea între femei și bărbați” .

Citește și: