Premierul britanic Boris Johnson și președintele rus Vladimir Putin au convenit miercuri asupra necesității de a găsi o „rezolvare pașnică” a crizei ucrainene, a declarat Downing Street după o conversație telefonică între cei doi lideri, potrivit AFP.

Boris JohnsonFoto: DW Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aceștia au convenit să aplice un „spirit de dialog” în fața tensiunilor actuale pentru „găsirea unei rezoluții pașnice”, a spus un purtător de cuvânt al premierului.

Kremlinul l-a atacat miercuri pe Boris Johnson pe care l-a descris ca fiind „complet confuz” și a ridiculizat „prostia și ignoranța” politicienilor britanici după ce prim-ministrul de la Londra a anulat un apel telefonic pe care trebuia să îl aibă cu președintele rus Vladimir Putin, relatează Reuters.

Comentariile - extrem de dure chiar și după standardele tot mai belicoase ale Moscovei - par să indice că, în public cel puțin, Kremlinul nu este dispus la compromisuri în disputa sa cu Occidentul care acuză Rusia că plănuiește o invazie în Ucraina.

Rusia, care a masat peste 100.000 de militari la granița sa cu Ucraina, neagă că intenționează să invadeze țara dar spune că ar putea lua anumite măsuri militare dacă garanțiile de securitate pe care le-a cerut nu sunt întrunite.