Statele Unite au ordonat luni membrilor de familie ai angajaţilor săi guvernamentali din Belarus să părăsească această ţară, care are relaţii apropiate cu Rusia, şi au avertizat împotriva călătoriilor pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Moscova pe tema crizei ucrainene, informează marţi Reuters, preluat de Agerpres. Departamentul de Stat a informat că această decizie a fost luată din cauza unei creşteri neobişnuite şi îngrijorătoare a activităţii militare ruseşti în apropierea frontierei cu Ucraina.

Exerciții militare comune Rusia BelarusFoto: INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

"Cetăţenii americani aflaţi în Belarus sau care intenţionează să călătorească în Belarus ar trebui să fie conştienţi de faptul că situaţia este imprevizibilă şi tensiunea este sporită în regiune", conform Departamentului de Stat.

Washingtonul solicitase deja pe 23 ianuarie plecarea familiilor diplomaţilor americani din Kiev "din cauza ameninţării persistente a unei operaţiuni militare ruseşti". Personalul local şi cel neesenţial pot, de asemenea, să părăsească ambasada din Ucraina, dacă doresc.