Gazoductul Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania pe sub Marea Baltică, construit de Gazprom pentru a ocoli Ucraina, este suspendat şi Uniunea Europeană îi studiază compatibilitatea cu politica sa energetică, a declarat luni vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Valdis DombrovskisFoto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Comisia va face tot ce îi stă în putere pentru a împiedica Rusia să utilizeze gazele naturale ca armă, a adăugat el în cursul unei vizite la Kiev.

Construcţia Nord Stream 2 a fost finalizată, dar pentru ca gazoductul să fie dat în exploatare se aşteaptă aprobarea oficială din partea autorităţilor de reglementare din Germania. Decizia de certificare a operatorului gazoductului Nord Stream 2 este puţin probabil să fie luată înainte de sfârşitul lunii iunie, autoritatea de reglementare germană indicând că încă aşteaptă să primească toate documentele necesare, conform TASS.

Valdis Dombrovskis a indicat de altfel că executivul european va aproba marţi un ajutor de 1,2 miliarde de euro pentru Ucraina.