Doi tineri polițiști au fost împușcați luni, în timpul unui control rutier în sud-vestul Germaniei, declanșând o amplă operațiune de căutare care a dus la arestarea suspecților la sfârșitul zilei. Motivul suspecților rămâne de stabilit, scrie AFP.

politie GermaniaFoto: Shutterstock

Anchetatorii au arestat doi bărbați, de 38 și 32 de ani, în două raiduri separate.

Cel mai în vârstă fusese vizat de la mijlocul după-amiezii de un mandat de percheziție din partea poliției și a procuraturii.

Identificat drept Andreas Johannes Schmitt, el locuiește în Saarland, o regiune învecinată cu locul crimei, potrivit autorităților. A fost arestat la aproximativ 8 kilometri de casa sa.

Celălalt suspect a fost arestat fără rezistență, potrivit serviciilor de anchetă, care nu au dat mai multe detalii în acest stadiu.

Cei doi ofițeri, un bărbat de 29 de ani și o femeie de 24 de ani, au fost împușcați în jurul orei 4:20 dimineața (03:20 GMT) pe un drum de țară din apropiere de Kusel, un oraș nu departe de Kaiserslautern, din statul regional Renania- Palatinat (vest), vecin cu Saarland.

Această crimă a stârnit uimire în Germania, unde uciderea polițiștilor este ceva foarte rar. Ministrul de Interne, Nancy Faeser, a evocat o „execuție”.

Poliția a spus că nu cunoaște motivele ucigașului sau ale ucigașilor, iar circumstanțele crimelor, comise într-o zonă rurală cu păduri și pajişti, rămân de clarificat.

Împușcați de braconieri?

Polițiștii în uniformă se aflau într-un vehicul nemarcat pe un drum de țară, în miezul nopții.

Potrivit site-ului cotidianului Bild, polițiștii au fost împușcați în cap de braconieri. Ei au trimis un mesaj radio cu puțin timp înainte de tragedie, indicând că au oprit un vehicul suspect care transporta vânat în portbagaj.

„Colegii au raportat că au fost trase focuri de armă”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al poliției din Palatinatul de Vest, Bernhard Christian Erfort.

„Atunci am pierdut contactul radio (...) Forțele de intervenție s-au deplasat apoi la fața locului și i-au găsit pe colegi, unul rănit, celălalt decedat”, a adăugat acesta fără a confirma informații despre posibilii braconieri.

Tânăra polițistă nici nu a avut timp să-și scoată arma, a continuat Bild citând surse apropiate anchetei. Celălalt ofițer a tras câteva focuri înainte de a fi rănit și a decedat la scurt timp după aceea din cauza rănilor

Ofițerul în vârstă de 24 de ani se pregătea pentru a fi comisar, potrivit ministerului regional de interne.