Lidl Ungaria va raţionaliza din februarie vânzarea alimentelor de bază cu termen de garanţie de lungă durată şi ale căror preţuri au fost plafonate de guvernul ungar, informează portalul Pénzcentrum, citat de Rador. În data de 12 ianuarie, guvernul condus de Viktor Orbán a anunţat că va reglementa preţurile în cazul a şase produse de bază: zahăr, făină de grâu, ulei de floarea soarelui, pulpă de porc, piept de pui şi lapte de vacă cu 2,8% grăsime.

Magazin LidlFoto: Lidl

Dat fiind faptul că preţurile la energie au crescut în întreaga Europă, guvernul ungar a decis plafonarea preţurilor la produsele alimentare de bază, a informat Viktor Orbán, care a menţionat că aceste produse trebuie să fie în mod obligatoriu pe stoc. Lidl Ungaria a stabilit acum cantitatea maximă care poate fi achiziționată la o singură cumpărătură: zahăr - 10 kg, făină - 10 kg, lapte UHT - 12 litri, ulei de floarea soarelui - 10 litri.

Potrivit lanțului de magazine cu discount, vor fi şi oferte cu reduceri suplimentare față de prețurile stabilite de autorităţi şi prevăzute de lege, astfel zahărul şi făina vor fi vândute cu câte 10 forinţi mai ieftin, laptele UHT cu 19%, iar uleiul de floarea soarelui cu 14-15% mai puțin. La solicitarea ziarului ungar "Világgazdaság", compania de cercetare de piață NielsenIQ a prezentat indicele comerţului cu amănuntul, iar din aceste date a rezultat că populaţia ungară a cheltuit într-un an 43,5 miliarde de forinţi pe lapte şi 39 de milioane de forinţi pe ulei de gătit.