Militari ucraineni în ţinută de camuflaj de iarnă s-au antrenat în folosirea rachetelor antitanc de tipul NLAW (Next generation Light Anti-tank Weapon) livrate de curând de către Marea Britanie ca ajutor pentru ca Ucraina să se apere în cazul unei invazii a Rusiei, relatează Reuters.

Soldati ucraineni care testeaza armele NLAWFoto: Captura video

Regatul Unit a trimis în ianuarie Ucrainei câteva mii de sisteme uşoare de armament defensiv antiblindate şi formatori. Aceste sisteme de armament nu sunt strategice şi sunt folosite în scop de autoapărare, sublinia Londra, relatează News.ro

„Ajunge să tragi un foc pentru a distruge complet un vehicul inamic”, declară militarul Zinovî Lujanski în timpul antenamentului, într-un poligon în vestul Ucrainei.

„Va fi mult mai uşor să luptăm împotriva Federaţiei ruse, pentru că această armă poate distruge cu uşurinţă orice fel de echipament blindat inamic”, dă el asigurări.

Regatul Unit şi Statele Unite şi-au intensificat livrările de armament în Ucraina în ianuarie, însă au supărat Kievul din cauză că şi-au rechemat personalul diplomatic.