Prima femeie premier din Europa a fost internata, vineri, la Spitalul Saint Thomas din Londra, pentru a fi supusa unor investigatii medicale. Intr-un comunicat dat publicitatii vineri seara si preluat de agentiile internationale de presa, se arata ca starea ei este stabila.

"Doamna de fier" are 82 de ani si a fost sfatuita de medici sa nu mai sustina discursuri in public, dupa ce a suferit mai multe atacuri vasculare minore in 2001 si 2002. Margaret Thatcher s-a aflat in fruntea guvernului de la Londra timp de 11 ani, intre 1979 - 1990, avand trei mandate la rand. Sotul sau, Sir Denis Thatcher, cu care a fost casatorita timp de 52 de ani, a murit in urma cu 5 ani.

UPDATE: Margaret Thatcher a parasit, sambata dupa-amiaza, Spitalul Saint Thomas din Londra, unde a fost internata pentru efectuarea unor investigatii medicale, care nu au dezvaluit nimic grav. Potrivit France Presse, la iesirea din cladirea spitalului, "Doamna de fier" a salutat persoanele din jurul sau si s-a indreptat catre masina, neajutata de nimeni. Secretarul sau particular a dat asigurari ca Margaret Thatcher se simte foarte bine, iar noaptea pe care a petrecut-o la spital a fost "confortabila".