Rusia și Ucraina își vor continua discuțiile sub medierea franco-germană peste două săptămâni la Berlin, după discuții „deloc simple” miercuri la Paris, a declarat trimisul special rus pentru conflictul ucrainean, Dmitri Kozak, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În ciuda diferențelor, armistițiul trebuie să persiste, încetarea focului trebuie menținută” între armata ucraineană și separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei, a adăugat el după o întâlnire a reprezentanților șefilor de stat și guvern din cele patru țări la Palatul Elysée.

Negocierile dintre Ucraina, Rusia, Germania și Franța de la Paris au arătat că discuțiile în format Normandia privind găsirea unui acord de pace pentru estul Ucrainei au fost reînviate, a declarat miercuri un negociator ucrainean, potrivit Reuters.

Andrii Yermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat reporterilor după întâlnire că toate părțile și-au exprimat dorința de a lucra pentru rezolvarea dezacordurilor existente și că se vor întâlni la Berlin în două săptămâni.

Kozak a spus că în urma negocierilor de la Paris s-a înregistrat aproape ”zero progres”, dar speră să se întâmple mai multe la discuțiile de la Berlin.

Multe chestiuni referitoare la un acord de pace pentru conflictul din estul Ucrainei au rămas nerezolvate după opt ore de discuţii, a declarat Kozak într-o conferinţă de presă.