Președintele american Joe Biden a declarat marți că este gata să impună sancțiuni care îl vizează personal pe Vladimir Putin dacă președintele rus va ataca Ucraina, potrivit AFP.

Joe BidenFoto: Captura video

Un jurnalist l-a întrebat, în timpul unei călătorii la Washington, dacă ar putea lua în considerare sancționarea personală a președintelui rus, iar Joe Biden i-a răspuns „Da”, apoi a adăugat „pot să o concep”.

Biden spune însă că nu are „nicio intenție” să trimită trupe americane sau NATO în Ucraina, în timp ce crede că o invazie rusă ar avea „consecințe enorme” și „ar schimba lumea”.

„Nu avem intenția de a desfășura forțe americane sau NATO în Ucraina”, a spus el reporterilor care îl însoțeau în timpul unei vizite la o mică afacere din Washington, la scurt timp după ce Statele Unite au pus 8.500 de soldați în alertă pentru a consolida alianța militară occidentală.

Pe de altă parte, președintele american a refuzat să speculeze momentul în care ar putea interveni un atac împotriva Ucrainei.

„Ar fi ca și cum ai citi în zaț de cafea”, a spus el, adăugând despre Vladimir Putin: „Totul depinde de decizia lui”.

Dacă Rusia va „invada întreaga țară”, sau „chiar mai puțin” decât atât, vor exista „consecințe enorme”, nu numai pentru ea, ci în „întreaga lume”, a spus din nou Joe Biden.

Ar fi „cea mai mare invazie de la al Doilea Război Mondial”, a spus el. „Ar schimba lumea”.