Președintele SUA Joe Biden a gafat în cadrul unei conferințe de presă la Casa Albă în care se discuta despre planul administrației sale de a contracara inflația. Biden l-a jignit pe reporterul Fox News care strigase o întrebare adresată președintelui. Președintele american credea că are microfonul închis.

Joe BidenFoto: Captura video

Președintele Joe Biden l-a numit pe reporterul Fox News Peter Doocy „un fiu de cățea prost” („stupid son of a bitch”), asta după ce Doocy l-a întrebat pe Biden dacă inflația este un factor de risc politic pentru el, relatează CNBC.

După ce Biden s-a plâns că toate întrebările din presă se referă la situația militară din jurul Ucrainei, Doocy a strigat: „Vei răspunde la întrebări despre inflație? Credeți că inflația este un risc politic înaintea alegerilor (n.r. midterms)?”

Crezând că microfonul lui e oprit, Biden a răspuns sarcastic: „Nu, e un avantaj grozav. Mai multă inflație.”

Biden apoi a adăugat: „Ce fiu de cățea prost.”

CNBC scrie că Doocy e un reporter care îl șicanează în mod regulat pe Biden în timpul evenimentelor cu presă, strigând peste alți reporteri și încercând să-l prindă pe președinte cu garda jos.

Biden are un istoric lung de înjurături la microfoane care sunt de fapt pornite, mai scrie CNCBC, amintind de episodul din 2010 când a fost surprins spunându-i președintelui de atunci Barack Obama că adoptarea noii legi a sănătății din SUA a fost „a big fucking deal”.

În urmă cu câteva zile Joe Biden a mai fost în centrul unei situații controversate cu un alt jurnalist Fox News. Într-o conferință de presă în care se discutau tensiunile Rusia-Ucraina, reporterul Fox News Jacqui Heinrich l-a întrebat pe Biden: „De ce așteptați ca Putin să facă prima mișcare, domnule?”. Președintele, chicotind, a răspuns: „Ce întrebare stupidă”.