Papa Francis spune că urmăreşte "cu îngrijorare" tensiunile tot mai mari privind Ucraina şi faace apel la o zi de rugăciune pentru pace săptămâna viitoare, relatează AFP şi Reuters.

Papa FranciscFoto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia
  • "Urmăresc cu îngrijorare tensiunile tot mai mari care riscă să afecteze din nou pacea din Ucraina şi să pună sub semnul întrebării securitatea Europei, cu urmări şi mai mari", a afirmat Suveranul Pontif la finalul rugăciunii sale duminicale Angelus din Piaţa San Pietro.

El a făcut apel la "toţi oamenii de bună-credinţă" să se roage miercuri, 26 ianuarie, ca toate iniţiativele politice "să fie în serviciul fraternităţii umane, şi nu al intereselor partizane".

Vaticanul nu a precizat deocamdată cum va marca Papa Francisc ziua respectivă.

  • "Cei care îşi urmăresc interesele în detrimentul altora îşi încalcă vocaţia de oameni, deoarece toţi suntem creaţi ca fraţi", a mai spus Papa Francisc.

  • "Din acest motiv şi cu îngrijorare, date fiind tensiunile actuale, propun ca miercuri, 26 ianuarie, să fie o zi de rugăciune pentru pace", a adăugat el.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, s-a întâlnit vineri la Geneva cu ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, şi a ameninţat cu un răspuns "rapid şi dur" dacă Rusia va invada Ucraina după ce a trimis trupe în apropiere de frontiera cu aceasta.

Cei doi diplomaţi nu au înregistrat progrese majore la această întrevedere despre cum poate fi rezolvată criza privind Ucraina, dar au convenit să mai discute. (Sursa: Agerpres)