O femeie a fost arestată marți într-un mic oraș din nordul Texasului, după ce poliția a descoperit că și-a forțat fiica de 11 ani să locuiască cu cadavrul tatălui ei timp de mai multe săptămâni, a informat presa locală săptămâna aceasta, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Susan Que Smith a fost arestată pentru punerea în pericol a copiilor, falsificarea probelor și nedeclararea morții.

Ea a explicat poliției că nu a declarat moartea lui Allen Wiest, tatăl fiicei ei, de teamă să nu fie evacuată din locuința lui.

Mama și fiica ei locuiau cu acest trup aflat în descompunere de trei-patru săptămâni, în orașul Electra, în mijlocul câmpurilor petrolifere.

Pe 1 decembrie, șeful poliției locale, Terry Wooten, a vizitat s-a dus la fața locului după ce a fost informat despre prezența muștelor și a mirosurilor care veneau de la o fereastră deschisă a apartamentului.

Din cauză că nu a primit niciun răspuns după ce a bătut la ușa, echipa acestuia a intrat în apartamentul lui Susan Que Smith și a descoperit, pe hol, cadavrul acoperit cu o pătură și saci de gunoi.

Fără apă curentă, apartamentul era plin de gunoi și, potrivit raportului poliției, era de „nelocuit”.

Susan Que Smith a spus poliției că cadavrul este cel al tatălui copilului. Pe 13 ianuarie a fost emis un mandat de arestare împotriva lui.

Fiica ei a fost luată în grija serviciilor de protecție a copilului și internată în spital cu infecții provocate de mușcături de insecte.