Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat vineri că este "convins" că o invazie sau o incursiune militară rusă în Ucraina "nu se va întâmpla" exprimându-şi speranţa că diplomaţia va rezolva criza în curs, în special dintre Rusia şi Statele Unite, notează AFP, potrivit Agerpres.

Antonio GuterresFoto: Captura YouTube

"Nu ar trebui să fie o intervenţie militară acolo", a spus şeful ONU în cursul unei conferinţe de presă. "Sunt convins că acest lucru nu se va întâmpla" şi "sper cu convingere să am dreptate", a adăugat el.

"Cred că diplomaţia este calea de a rezolva problemele, a mai subliniat Antonio Guterres, insistând că este necesar "să evităm ce este mai rău".

Miercuri, preşedintele american Joe Biden a estimat că omologul său rus, Vladimir Putin, care a desfăşurat trupe în apropierea frontierelor Ucrainei, "nu doreşte un război pe scară largă". Dar "cred că va intra" într-un fel sau altul în Ucraina, "va trebui să facă ceva", a adăugat el, fără alte detalii.

Rusia susţine că nu intenţionează să intervină militar în Ucraina, în pofida amplasării de soldaţi şi armament la graniţa cu această ţară.