Supravieţuitorii Holocaustului condamnă comparaţia permanentă a măsurilor luate pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus cu suferinţele poporului evreu în timpul Holocaustului, relatează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mişcarea pentru combaterea antisemitismului (CAM) a publicat joi un raport care documentează trivializarea tot mai accentuată în mediul online a Holocaustului în ultimii doi ani.

De la începutul lui 2020, peste 60 de milioane de comentarii online care au legat măsurile de combatere a pandemiei de terminologia Holocaustului au fost înregistrate.

Trivializarea Holocaustului este o parte tot mai mare a discursului mainstream, menţionează raportul CAM. „Fapt încurajat adesea de politicieni, protestatarii mărşăluiesc adesea pe străzile oraşelor lor purtând stelele galbene ale lui David”, menţionează documentul.

Politicieni din Europa, din SUA şi chiar din Israel au comparat restricţiile anti-Covid-19 cu crimele naziste împotriva evreilor, ceea ce le dă apă la moară negaţioniştilor Holocaustului, potrivit preşedintelui CAM, Sacha Roytman Dratwa. El a făcut apel la realizatorii de politici publice şi giganţii internetului „să ia acest trend alarmant în serios”.

Supravieţuitoarea Holocaustului Vera Grossman Kriegel, care a fost supusă unor experimente pline de cruzime când era copil de medicul nazist Josef Mengele la Auschwitz, a spus că găseşte comparaţia dintre Mengele şi susţinătorii vaccinării drept „profund deranjantă”. „Astăzi primim injecţii să trăim, în timpul Holocaustului le-am făcut ca să murim”, a spus ea.

Postări de pe social media, site-uri de ştiri şi forumuri în mai multe limbi au fost examinate pentru acest studiu. Marea majoritate a acestor comparaţii, circa 57 de milioane, au fost scrise în engleză, iar 2,6 milioane în ebraică, pe locul al doilea, la mare distanţă.

Raportul a fost publicat cu o săptămână înainte de Ziua Internaţională de Comemorare a victimelor Holocaustului, de pe 27 ianuarie, când Germania şi Israel intenţionează să depună la ONU o rezoluţie comună care condamnă negarea Holocaustului.