Hardy Krüger, un actor german care a jucat rolul principal în circa 75 de filme de-a lungul carierei sale, a murit la vârsta de 93 de ani în California, a anunţat joi agenţia cu care colabora, potrivit DPA, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Actorul a decedat pe neaşteptate în Palm Springs, a precizat agenţia cu sediul la Hamburg într-un comunicat.

"Căldura sa sufletească, bucuria sa de a trăi şi simţul său de neclintit al dreptăţii îl vor face de neuitat", a adăugat acesta.

Născut la Berlin, Krüger a fost unul dintre puţinii actori germani care au reuşit să aibă o carieră internaţională după război. El a devenit cunoscut în afara Germaniei în filmul de război britanic "The One That Got Away".

Ulterior, a apărut alături de John Wayne în "Hatari!" şi împreună cu James Stewart şi Peter Finch în "The Flight of the Phoenix".

În 1963, Krüger a jucat în drama franceză "Les dimanches de Ville d'Avray", peliculă recompensată cu Oscarul pentru cel mai bun film străin, în care a interpretat rolul unui veteran al războiului din Vietnam care se învinovăţeşte pentru moartea unui copil vietnamez.

Actorul a primit, de asemenea, o serie de premii în Germania sa natală.

De-a lungul carierei, Kruger a apărut pe ecran alături de actori şi artişti celebri precum Claudia Cardinale, Sean Connery, Yul Brynner, Charles Aznavour, Catherine Deneuve şi Orson Welles.