Marina militară rusă va efectua o serie de exerciții militare în această lună și luna viitoare în Marea Mediterană și în Marea Ohotsk și în nord-estul Oceanului Atlantic, precum și în Oceanul Pacific, au anunțat joi agențiile de presă RIA și Interfax, preluate de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

De asemenea, un submarin rusesc a testat o rachetă de croazieră Kalibr împotriva unei ținte terestre din Marea Japoniei, a anunțat agenția de știri TASS, care a citat Ministerul rus al Apărării.

"În total, vor participa peste 140 de nave de război și de sprijin, peste 60 de avioane, 1.000 de echipamente militare și aproximativ 10.000 de militari", a precizat Ministerul Apărării, citat de agențiile de presă ruse și AFP.

„Principalul obiectiv al exercițiului este de a determina acțiunile forțelor maritime și aeriene pentru a proteja interesele naționale ruse, precum și pentru a contracara amenințările militare la adresa Federației Ruse”, a precizat Ministerul potrivit RIA.

Mișcările militare rusești sunt analizate cu atenție, în condițiile în care consolidarea trupelor în apropierea Ucrainei, însoțită de o retorică amenințătoare, au agitat Occidentul.

Moscova neagă orice intenție de a ataca Ucraina.

China, Rusia și Iranul vor organiza vineri exerciții navale comune, a declarat joi un oficial din cadrul forțelor armate iraniene pentru agenția semioficială de presă ISNA.