Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, îşi va relua activitatea după ce a fost testată de două ori negativ la Covid-19, ea fiind contact al şoferului său care s-a infectat, a anunţat miercuri purtătoarea de cuvânt a CE Dana Spinanţ.

Charles Michel si Ursula von der LeyenFoto: Francisco Seco / AFP / Profimedia

Ursula von der Leyen şi-a anulat luni participarea la Strasbourg la sesiunea plenară a Parlamentului European, ca măsură de precauţie după ce a aflat de îmbolnăvirea şoferului ei, relatează agenția spaniolă EFE, preluată de Agerpres.

Fiind vaccinată anti-Covid-19 şi cu doza booster, conform protocoalelor sanitare din Belgia şi Franţa, preşedinta Comisiei Europene nu era obligată să intre în carantină şi nici să se testeze. Ea a efectuat totuşi două teste, marţi şi miercuri, ambele cu rezultat negativ.

Ursula von der Leyen îşi va relua activitatea joi, cu un discurs la Forumul Economic de la Davos, care se desfăşoară online.

În schimb, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a anunţat miercuri că-şi anulează şi el participarea la sesiunea plenară a Parlamentului European, întrucât este „contact apropiat” al unei persoane testate pozitiv cu Covid-19.