Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a anulat luni deplasarea la Strasbourg, la Parlamentul European, unde Emmanuel Macron urmează să susțină miercuri un discurs despre prioritățile președinției franceze a UE, după ce a fost declarată contact al unui pacient Covid, relatează AFP.

Ursula von der LeyenFoto: Comisia Europeana

"Șoferul meu a fost testat pozitiv (pentru coronavirus). Din păcate, trebuie, prin urmare, să-mi anulez participarea la plenara Parlamentului European" de la Strasbourg a declarat von der Leyen pe Twitter.

„Mă întorc la Bruxelles”, a spus șefa executivului european, care urma să participe luni seara după-amiază la un omagiu în hemiciclu adus italianului David Sassoli, care a murit săptămâna trecută, cu puțin timp înainte de încheierea mandatului său ca președinte al Parlamentului.

În această sesiune, europarlamentarii vor proceda la alegerea succesorului său, vot planificat de mult timp și pentru care conservatoarea malteză Roberta Metsola rămâne favorită, în ciuda reticenței stârnite de pozițiile sale anti-avort.

Președintele francez Emmanuel Macron urmează să vorbească miercuri cu deputații europeni pentru a prezenta prioritățile președinției rotative a UE pe care Parisul o deține de la începutul lunii ianuarie pentru șase luni.