Un francez de 23 de ani a fost acuzat de „tentativă de omor” și arestat în acest weekend în Belgia, pentru că a împins o femeie pe șinele metroului din Bruxelles, a anunțat parchetul capitalei belgiene, relatează AFP.

francez imping femeie in fata metroului in BelgiaFoto: Captura video

Un filmuleț al atacului care a avut loc vineri seara a fost larg distribuit pe rețelele de socializare, stârnind mare emoție în țară.

Pe imaginile unei camere de supraveghere se vede cum un tânăr purtând un tricou și o geantă de culoare neagră se plimbă pe peronul de metrou înainte de a împinge violent o femeie pe șine.

Atacul are loc cu doar câteva secunde înainte de sosirea unui tren, care reușește să se oprească în ultimul moment.

Atât victima, rănită ușor, cât și șoferul de metrou, șocați, au fost internați pentru scurt timp vineri seară.

Autorul, reținut în aceeași seară într-o altă stație de metrou, a fost prezentat sâmbătă unui judecător care l-a acuzat de „tentativă de omor” și a fost apoi plasat în arest, potrivit procuraturii.

Identificat de presa belgiană drept „Benjamin P.”, un francez de 23 de ani din regiunea Nancy (Est), suspectul urmează să fie supus unui control psihiatric în zilele următoare, a precizat procuratura.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, acesta este cunoscut poliției din Franța pentru „pentru furt din magazine și pentru infracțiuni legate de droguri” și nu are domiciliul cunoscut în Belgia. Nu ar avea nicio legătură cu victima.

Atenție! Imagini cu impact emoțional