Poliția spaniolă a reținut principalul importator de heroină în țară, supranumit ”Pablo Escobar al Spaniei”. Polițiștii au efectuat dumincă mai multe arestări și au ridicat 55 de kg de heroină, potrivit unui anuț făcut pe Twitter, citat de Deutsche Welle. Contrabandistul își avea baza în orașul central Toledo și făcea „importuri mari” din Țările de Jos. El le distribuia apoi în centrul și vestul Spaniei, potrivit poliției.

Captura de heroinaFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Ofițerii au percheziționat opt ​​proprietăți din orașele Madrid, Toledo și Caceres și au arestat nouă persoane - șapte bărbați și trei femei.

Operațiunea a permis una dintre cele mai mari capturi din ultimii ani, iar rețeaua globală de droguri de unde se aproviziona ”Escobarul de Spania” era condusă de un cetățean turc din Istanbul, cunoscut sub numele de „Paraliticul”.

Investigațiile au început în martie anul trecut, când poliția a depistat că bărbatul a luat contact cu traficanți cunoscuți de heroină la periferia Madridului. Luni mai târziu, agenții au descoperit că această rețea criminală avea cea mai mare parte a infrastructurii în Toledo.

Grupul avea o serie de ferme și case în diferite locații din regiune, în principal în zonele rurale, unde obișnuiau să ascundă transporturile de droguri. Aceștia alterau heroina înainte de a-l distribui către diverse clanuri și grupuri criminale.

Pablo Escobar, supranumit „Regele cocainei”, a fost fondatorul și șeful cartelului din Medellin din Columbia și a murit într-un schimb de focuri în 1993.