Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat presei sârbe că a vorbit cu Novak Djokovic după decizia instanței și că i-a oferit sprijin, scrie publicația The Age.

Aleksandar VucicFoto: Agerpres

"I-am spus că abia aștept să vină în Serbia, să se întoarcă în țara sa, să fie acolo unde este întotdeauna binevenit. Să abuzezi de cel mai bun jucător de tenis timp de 11 zile, iar în a 11-a zi să-i înmânezi decizia luată în prima zi..." a declarat Vucic, potrivit Novosti.

El i-a acuzat pe avocații guvernului australian că au mințit.

"Ați văzut în cadrul acestei proceduri judiciare inutile cât de mult a mințit acuzarea [adică avocații guvernului australian]. Ei pur și simplu mint. Ei spun că mai puțin de 50% dintre oameni sunt vaccinați în Serbia, dar oficial procentul este de 58%. Nu uitați că este mai mare decât în multe țări din Uniunea Europeană. A fost un argument fără rost, dar asta este posibil în astfel de spectacole orwelliene."

Vucic a declarat că sportivii australieni vor fi primiți mult mai bine în Serbia la un eveniment de atletism din martie "și nu ne vom purta urât cu ei din cauza alegerilor".

"Mulțumesc oamenilor din Australia, deoarece sunt sigur că îi iubesc pe sârbi. Ei cred că l-au umilit pe Djokovic, dar s-au umilit pe ei înșiși, iar el se poate întoarce în țara sa și poate privi pe toată lumea în ochi cu capul sus", a mai spus liderul de la Belgrad.