Fosta lideră din Myanmar Aung San Suu Kyi, condamnată deja la şase ani de închisoare de junta aflată acum la putere în ţară, a fost inculpată din nou pentru corupţie, informează sâmbătă agențiile AFP şi Kyodo, citând surse apropiate de dosar, notează Agerpres.

Aung San Suu Kyi (in mijloc)Foto: Agerpres

Împotriva ei au fost pronunţate vineri cinci noi capete de acuzare, au precizat sursele.

Potrivit media controlate de regimul militar instalat la putere în februarie, Aung An Suu Kyi este acuzată, între altele, că a provocat pierderi financiare statului în legătură cu o achiziţie de elicoptere.

Fostul preşedinte Win Myint a fost inculpat la rândul lui în legătură cu acelaşi subiect, conform surselor.

Arestată la domiciliu de la lovitura de stat militară de la 1 februarie 2021, fosta lideră, în vârstă de 76 de ani, a fost condamnată la 10 ianuarie la patru ani de închisoare într-una din părţile procesului său la capătul căruia ea riscă decenii de detenţie. Deja condamnată în decembrie la patru ani de detenţie pentru că a încălcat restricţiile privind coronavirusul, o sentinţă redusă la doi ani de generalii aflaţi la putere, Aung San Suu Kyi a fost declarată vinovată de această dată de importarea ilegală de a unor aparate walkie-talkie, potrivit unei surse apropiate de acest dosar.

Aung San Suu Kyi se confruntă cu numeroase procese lansate după răsturnarea sa de la putere ca urmare a unei lovituri militare la 1 februarie anul trecut, de la răzvrătire şi incitare la revolte publice şi până la corupţie şi fraude electorale.