Adalia Rose Williams, o femeie devenită vedetă pe platformele social media după ce și-a documentat viața cu progeria, o condiție genetică extrem de rară, a murit la vârsta de 15 ani, anunță Insider.

Adalia Rose Williams suferea de una din cele mai rare afectiuni genetice cunoscuteFoto: Captura YouTube

Ea s-a stins din viață miercuri seara, potrivit unei postări distribuite pe paginile sale de Instagram și Facebook.

Adolescenta din statul american Texas avea peste 12 milioane de urmăritori pe Facebook și 2,9 milioane de subscriberi pe Youtube, platforme pe care posta actualizări despre starea sa de sănătate, videoclipuri despre machiaj, glume și înregistrări despre familia sa.

„Ea a atins viețile a milioane de persoane și a lăsat cea mai mare amprentă în toți cei care au cunoscut-o”, scrie postarea publicată miercuri seara. „Ea nu mai suferă și dansează acum pe muzica pe care o iubește”, a adăugat aceasta.

Ce este progeria

Williams a fost diagnosticată cu sindromul Hutchinson-Gilford, o formă de progerie infantilă, la doar 3 luni după naștere, potrivit mamei sale Natalia Pallante, care a acordat un interviu ziariștilor de la The New Zealand Herald în 2018.

Nu există niciun tratament pentru progerie, boala făcând copiii să îmbătrânească mult mai rapid decât este normal, printre simptome numărându-se pierderea părului și probleme de dezvoltare.

Media de viață a persoanelor născute cu progerie este de doar 13 ani de zile.

În jur de 400 de copii din întreaga lume au fost diagnosticați cu această condiție genetică.

Ultimul videoclip postat de Williams pe Youtube, în luna noiembrie a anului trecut, o arată despachetând o păpușă de silicon pe care a botezat-o Luka.

Canalul său de Youtube a strâns de-a lungul timpului peste 339 de milioane de vizualizări.