Fondatorul și liderul Oath Keepers, unul dintre cele mai importante grupuri de extremă dreapta din America, a fost arestat joi pentru rolul său în atacul de pe 6 ianuarie asupra Capitoliului, a declarat Departamentul de Justiție al SUA, relatează AFP.

Sustinatorii lui Trump la CapitoliuFoto: Captura video

Stewart Rhodes, în vârstă de 56 de ani, și alți zece membri ai grupului au fost acuzați cu o zi înainte de „sediție”, a spus ministerul într-un comunicat. Aceasta este cea mai gravă acuzație de până acum împotriva participanților la atacul asupra sediului Congresului din 6 ianuarie 2021.

De altfel, procurorul general al districtului Columbia, Karl Racine, a anunțat în decembrie 2021 că autoritățile guvernamentale din Washington au intentat un proces împotriva grupărilor de extremiști de dreapta Proud Boys și Oath Keepers pentru asaltul asupra clădirii Capitoliului.

Racine a descris grupările Proud Boys și Oath Keepers drept grupări ilegale care au conspirat pentru terorizarea orașului. Karl Racine a declarat că imaginile din "acea zi rușinoasă și demnă de dispreț" nu poate fi ștearsă niciodată.