​România a fost şi va continua să fie un "puternic" promotor şi susţinător al principiilor democratice, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, adăugând că nu ne pot fi indiferente situațiile îngrijorătoare din Belarus sau evoluțiile din Kazahstan.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

"În contextul actual, care implică multiple şi variate provocări la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli, reiterez ataşamentul profund al ţării noastre faţă de principiile şi normele dreptului internaţional. România va continua să acţioneze ferm pentru combaterea şi prevenirea antisemitismului, xenofobiei, rasismului, intoleranţei, discursului instigator la ură, precum şi a terorismului”, a declarat Iohanis, la reuniunea anuală cu ambasadorii de la Palatul Cotroceni.

Șeful statului a făcut referire și la situațiile din fostele republici sovietice.

”De asemenea, România a fost şi va continua să fie un puternic promotor şi susţinător al principiilor democratice, pe care le promovează în regiune şi la nivel global, accentuând necesitatea de a fi respectate drepturile omului şi de a fi realizat un dialog intern incluziv. De aceea, nu ne pot fi indiferente situaţii îngrijorătoare, precum cele din Belarus sau ultimele evoluţii din Kazahstan. Nu vom abdica de la această abordare", a transmis Iohannis.