Tyler Moldovan, 22 de ani, un ofițer de poliție din Phoenix, cu origini românești, care a fost împușcat cu aproape o lună în urmă, deschide ochii, zâmbește și îi recunoaște pe cei din jur, a declarat marți un purtător de cuvânt al departamentului, potrivit Newsweek.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tyler Moldovan, care a absolvit academia de poliție în martie trecut, este în stare stabilă a declarat sgt Ann Justus. El „a suferit răni grave care i-au schimbat viața” și „va rămâne în spital pentru o perioadă nedeterminată de timp”.

În declarație se spune că una dintre multiplele răni de armă ale lui Moldovan a fost la cap.

Polițistul de origine română a fost împușcat de 8 ori în timpul unei misiuni,în noaptea de luni spre marți, 13/14 decembrie 2021.

Cum a fost împușcat Tyler Moldovan

Șeful poliției din Phoenix, Jeri Williams, a declarat că polițistul Tyler Moldovan efectua o patrulă într-un complex de apartamente în jurul orei 2 a.m., după ce poliția a fost sesizată printr-un apel la 911 că o mașină circulă haotic și cu mare viteză în zona respectivă.

Potrivit autorităților, suspectul a fost identificat în persoana lui Essa Williams, 24 de ani. Acesta a fost găsit ascunzându-se pe terasa unui apartament, moment în care a scos pistolul și a tras înspre ofițerul Moldovan.

Ofiţerul Moldovan îl întrebase pe suspectul pe care l-a identificat dacă are arme, iar acesta i-a spus că nu. În acel moment, suspectul a scos o armă şi l-a împuşcat pe ofiţerul de 22 de ani, Tyler Moldovan, de aproximativ opt ori, inclusiv în cap.

Individul a continuat să tragă în Moldovan după ce acesta a căzut la pământ. Apoi, atacatorul a fost imobilizat de colegii ofiţerului Moldovan.