Premierul britanic Boris Johnson s-a confruntat luni cu noi dezvăluiri jenante care alimentează acuzațiile de încălcare a regulilor de sănătate împotriva coronavirusului, odată cu publicarea unui e-mail care dezvăluie o nouă petrecere din mai 2020, potrivit AFP.

Carrie si Boris JohnsonFoto: Alessandro Serrano'/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

După acuzațiile de sărbători în preajma Crăciunului în cercurile puterii, care au dus la deschiderea unei anchete interne, în ultimele zile au apărut acuzații cu privire la o petrecere din 20 mai 2020, la care, potrivit presei britanice, șeful guvernului a fost prezent cu soţia lui Carrie.

Potrivit ITV News, secretarul privat șef al lui Boris Johnson, Martin Reynolds, a trimis un e-mail în acea zi către aproximativ 100 de persoane, invitându-le „după o perioadă incredibil de încărcată” să „profite de vremea bună” din timpul zilei” la o mică petrecere în Grădinile Downing Street.

„Alăturați-vă nouă de la ora 18:00 și aduceți-vă propriile băuturi”, se încheie mesajul.

Întrebat – înainte de această publicație – despre prezența sa la acest eveniment, Boris Johnson s-a mulțumit cu un zâmbet stânjenit pentru a se referi la ancheta în curs.

Angela Rayner, numărul doi al opoziției laburiste, i-a cerut șefului guvernului să „spună adevărul”, acuzându-l că „încalcă” regulile. „Când el petrecea, lucrătorii din prima linie și-au pus viața în pericol”, a scris ea pe Twitter, referindu-se la personalul medical, „și prea mulți dintre noi am pierdut din cei dragi și nu ne-am putut lua rămas bun de la ei”.

În urmă cu o lună, consilierul lui Boris Johnson, Allegra Stratton, și-a dat demisia după publicarea unui videoclip în care apărea făcând glume despre o petrecere de Crăciun care ar fi avut loc în Downing Street anul trecut.

La aceasta s-a adăugat, la sfârșitul lunii decembrie, publicarea pe site-ul ziarului The Guardian a unei fotografii în care apare șeful guvernului și colaboratorii săi cu pahare de vin în mână și mâncând brânză în grădina din Downing Street.

Serviciile lui Boris Johnson au răspuns că a fost o întâlnire de lucru.