Deputatul fugar Ilan Șor, președintele Partidului „ȘOR”, condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și dat în urmărire internațională, a fost surprins duminică plimbându-se print-un mall din Israel. Șor a fost filmat de un moldovean stabilit în Israel, iar imaginile au fost publicate pe Facebook, scrie deschide.md.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ilan Șor, însoțit de un bodyguard, a fost surprins când se plimba printr-un mall din orașul Netania, Israel, iar în momentul în care a observat că este filmat, a fugit. Totodată, în luna decembrie lui Șor i-a fost ridicată imunitatea parlamentară.

Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani. Numai că instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Dosarul se află pe rolul Curții de Apel Chişinău.

Totodată, în luna decembrie a anului trecut lui Șor i-a fost ridicată imunitatea parlamentară.

Ilan Șor, în privința căruia este aplicată interdicția de a părăsi țara, a apărut în spațiul public pentru ultima oară la 12 iunie 2019, în cadrul unei conferințe de presă. Se întâmpla cu două zile înainte ca Partidul Democrat din Moldova (PDM) să cedeze puterea și să treacă în opoziție, scrie Ziarul de Gardă.