Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a avertizat duminică Rusia cu privire la riscul de „confruntare” înainte de începerea discuţiilor aflate în mare tensiune la Geneva asupra situaţiei din Ucraina, scrie CNN și AFP.

Anthony BlinkenFoto: Profimedia Images

„Există o modalitate de dialog și diplomație pentru a încerca să rezolve unele dintre aceste diferențe și să evite confruntarea”, a declarat Blinken pentru CNN.

"Cealaltă cale este una a confruntării și a consecințelor masive pentru Rusia dacă își reînnoiește agresiunea asupra Ucrainei. Suntem pe cale să vedem pe ce drum este gata să o ia președintele Putin", a spus el.

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, Josep Borrell, şi secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au abordat într-o convorbire telefonică tensiunile din Ucraina şi au subliniat că orice agresiune suplimentară la adresa acestei ţări "va avea consecinţe uriaşe", transmite duminică EFE citată de Agerpres.

În cadrul discuţiei, Borrell i-a prezentat lui Blinken propria evaluare a situaţiei după vizita recentă pe care a efectuat-o în Ucraina, a informat într-un comunicat Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE).

Cei doi înalți oficiali au avertizat că "orice agresiune militară suplimentară împotriva Ucrainei va avea consecinţe uriaşe şi un cost sever", potrivit comunicatului SEAE difuzat sâmbătă noapte.