Ducesa de Cambridge împlinește duminică 40 de ani, ocazie cu care au fost publicate trei portrete făcute de fotograful de modă Paolo Roversi, în care Kate Middleton poartă rochii marca Alexander McQueen.

Kate Middleton, la 40 de ani (captura-Instagram)Foto: Hotnews

Celebrul fotograf, care a mai lucrat cu Naomi Campbell și Kate Moss, a descris ședința foto ca fiind ”un moment de pură bucurie”, adăugând că ducesa poate aduce lumii un plus de ”speranță” și ”energie pozitivă”, relatează The Guardian.

Ducesa își va sărbători ziua de naștere cu familia, într-un cadru privat, la casa din Norfolk.

Fotografiile, care au fost făcute în noiembrie anul trecut în Kew Gardens, urmează să fie expuse în Berkshire, St Andrews și Anglesey, locurile în care soția prințului William a trăit de-a lungul vremii.

Fotografiile vor intra în colecția permanentă a Galeriei Naționale de Portrete.

Catherine Elizabeth Middleton s-a născut pe 9 ianuarie 1982, la Reading (Berkshire), oraş din sudul Marii Britanii. A avut o copilărie fericită alături de mama sa, Carole, stewardesă, şi de tatăl ei, Michael, dispecer aerian la compania aeriană "British Airways", amintește și Agerpres.

De la istoria artei la simbolul eleganței

Cei doi au făcut avere, fondând "Party Piecces", o firmă de vânzare prin poştă a articolelor festive, de la farfurii de carton la baloane gonflabile. Catherine mai are o soră mai mică, Philippa şi un frate mai mic, James.

A studiat la Colegiul Marlborough, apoi, la 19 ani, s-a înscris la Universitatea "Saint Andrews", din Fife, Scoţia şi a absolvit, în 2005, cu un master în Istoria Artei.

În perioada studiilor de la Universitatea "Saint Andrews", participând la mai multe cursuri comune, l-a cunoscut, în 2001, pe prinţul William de Wales (n. 21 iun. 1982), devenind prieteni. În 2003, au început o relaţie romantică, întreruptă pentru mai multe luni în 2007, perioadă în care au rămas prieteni.

Mereu în vizorul presei, chiar şi pe perioada despărţirii de prinţ, Catherine Middleton a fost remarcată adesea pentru eleganţă, ţinutele ei fiind fotografiate la orice ieşire în public. În 2005, cuplul a devenit subiectul de atenţiei al ziarelor, care au speculat o posibilă căsătorie.

Nuntă la Palat

Licenţiată în istoria artei, Catherine Middleton s-a ocupat de achiziţionarea de accesorii pentru firma de confecţii Jigsaw, din Londra.

Prinţul William şi Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, în timpul unei vacanţe private în Kenya. Angajamentul lor a fost anunţat la 16 noiembrie 2010.

Regina Elisabeta a II-a şi-a dat acordul, în 2011, privind căsătoria nepotului său, prinţul William, cu Catherine Middleton şi aceştia s-au căsătorit pe 29 aprilie 2011 la Westminster Abbey. Cei doi au trei copii.

(Articol actualizat)