Blocajul informativ continuă în Kazahstan, nu există internet, iar oamenii stau la cozi interminabile la bănci şi supermarketuri, transmite sâmbătă EFE, potrivit Agerpres.

Proteste KazahstanFoto: Turar Kazangapov / TASS / Profimedia Images

"Oamenii stau la coadă la bănci ca să scoată bani, deoarece nu se mai poate plăti cu cardul aproape nicăieri", o citează EFE pe Zara, care locuieşte în capitala Nur-Sultan.

Din cauza întreruperilor la reţeaua de internet şi a problemelor cu telefonia mobilă, kazahii nu pot comunica cu rudele din alte zone din ţară.

"Fiica mea s-a dus la Almatî (capitala economică a ţării - n.r.) acum două zile, dar nu se poate întoarce. Se află la periferia oraşului cu bunicul ei, nu se mişcă de acolo. Nu putem face nimic", mai spune Zara.

O altă locuitoare din Nur-Sultan, Svetlana, a scris pe Facebook că nu a reuşit să scoată bani de la ATM-urile din cartierul ei, pentru că sunt toate goale.

"Şi la supermarketuri toate rafturile sunt goale. Nu mai e nici pâine, nici lapte, nici cartofi. Până şi băuturile alcoolice s-au terminat, mai există doar bere fără alcool", a comentat ea.

Nici hârtia igienică nu este de găsit, lucru care s-a mai întâmplat la începutul pandemiei.

"Din câte am înţeles, transportul de mărfuri nu funcţionează şi nici nu se ştie când va fi reluat", a mai scris Svetlana.