Mii de persoane protestează în Franţa, sâmbătă, contra politicii sanitare a guvernului. Cea mai mare manifestaţie este aşteptată la Paris, sub egida fostului FN Florian Philippot, scrie News.ro.

Proteste in FrantaFoto: YouTube

”Incidente au avut loc între manifestanţi şi forţele de ordine la Paris. Au fost folosite gaze lacrimogene”, scrie Le Parisien.

La Toulouse, situaţia este tensionată, potrivit aceluiaşi ziar. Manifestanţii scandează împotriva politicii sanitare a guvernului şi pe străzile din oraş sunt revolte între unii manifestanţi şi forţele de ordine.

Aproape 2.000 de manifestanţi la Marsilia. Ei s-au adunat în Vieux-Port, înainte de a porni spre oraş, potrivit France Bleu Provence.

La Montpellier, protestatarii s-au adunat în faţa Prefecturii şi au încercat să urce pe porţile clădirii, relatează France Bleu Hérault. Forţele de securitate au evacuat piaţa cu gaze lacrimogene.

Protestele au izbucnit în contextul declaraţiilor preşedintelui Emmanuel Macron, care i-a catalogat drept „iresponsabili” pe cei care nu se vaccinează. În opinia sa, aceştia sunt nişte „cetăţeni” pe care s-a angajat să-i „calce pe nervi până la capăt” prin strategia sa anticovid.