O profesoară americană a fost arestată după ce și-a încuiat fiul cu Covid într-un portbagaj pentru a se proteja de expunerea la virus în timp ce a mers cu mașina la un centru de testare, a relatat presa locală, potrivit BBC.

Coronavirus SUAFoto: Frederic J. Brown / AFP / Profimedia Images

Sarah Beam, în vârstă de 41 de ani, este acuzată că a pus în pericol un copil.

Un martor a chemat poliția după ce a auzit pe cineva în portbagajul vehiculului, pe 3 ianuarie, la centrul de testare din Harris County, Texas, potrivit click2Houston.com.

Profesoara ar fi deschis portbagajul, iar acolo se afla băiatul.

Beam a spus că fiul ei în vârstă de 13 ani a fost testat pozitiv pentru Covid-19 și că îl ducea la Pridgeon Stadium pentru un alt test pentru a confirma rezultatul, potrivit presei locale.

Ea a spus că l-a pus pe adolescent în portbagajul mașinii pentru că nu a vrut să se infecteze și ea.

Un lucrător sanitar i-a spus că nu va efectua niciun test de coronavirus până când băiatului nu i se va permite să stea pe bancheta din spate a mașinii, relatează KTRK-TV, afiliat ABC.

„Oamenii legii au efectuat o anchetă completă, care a rezultat într-un mandat de arestare. Din fericire, copilul nu a fost rănit”, a spus poliția.

Richard Standifer, de la Departamentul de Siguranță Publică din Texas, a declarat postului de televiziune local KHOU 11 că băiatul ar fi putut fi grav rănit dacă vehiculul ar fi fost implicat într-un accident rutier.

„Nu am auzit niciodată ca cineva să fi fost băgat într-un portbagaj pentru că a fost testat pozitiv la ceva”, a spus sergentul Standifer.