Un german a fost condamnat vineri la închisoare pe viață de un tribunal din Berlin pentru că a ucis, dezmembrat și mâncat parțial un bărbat de 43 de ani pe care l-a cunoscut online, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Stefan R., un profesor de 42 de ani, a fost condamnat pentru „crimă” și „încălcarea liniștii morților”. Având în vedere gravitatea faptelor, condamnarea sa a fost însoțită de o mențiune care făcea aproape imposibilă orice eliberare anticipată.

Pe 6 septembrie 2020, victima a stabilit o întâlnire de natură sexuală cu acuzatul prin intermediul unei platforme de întâlniri.

Bărbatul a luat apoi un taxi până la apartamentul suspectului din Berlin-Pankow, în nordul capitalei Germaniei.

Stefan R. i-a administrat apoi un pahar cu GHB, „drogul violului”, care a facut ca victima să-și piardă conștiința.

Învinuitul a tăiat apoi gâtul victimei sale și a lăsat-o să sângereze, „pentru că l-a stimulat sexual”, a spus procurorul Martin Glage în rechizitoriu.

Odată moartă, i-ar fi devorat o parte din membre.

Ancheta cu privire la dispariția sa a rămas blocată până la descoperirea, în noiembrie 2020, de către persoane care se plimbau a unor oase umane într-un parc din nordul Berlinului.

Ancheta a stabilit că acestea erau rămășițele unui bărbat dispărut.

Analizând telefonul victimei, anchetatorii au reușit să identifice un taximetrist care îl condusese la domiciliul învinuitului.

Polițiștii au găsit apoi urme de sânge, alte părți ale corpului și mai multe unelte, inclusiv un ferăstrău pentru oase.

Nu există indicii de omucidere consensuală: victima „a vrut să iasă cu viață”, potrivit lui Glage.

Anchetatorii au dezvăluit apoi că acuzatul făcuse deja cercetări „concrete și detaliate” pe diverse forumuri legate de canibalism.