O explozie care a avut loc vineri într-o cantină din sud-vestul Chinei a ucis cel puțin șase oameni și a prins mulți oameni sub dărâmături în timp ce aceștia se aflau la ora prânzului, relatează AFP.

Explozie ChinaFoto: Captura video

Explozia a avut loc la scurt timp după prânz (0400 GMT) la un restaurant al administrației locale din vastul municipiu Chongqing, situat la aproximativ 1.700 km vest de Shanghai.

Angajații își luau masa în momentul exploziei, care a fost produsă „probabil din cauza unei scurgeri de gaz”, potrivit televiziunii publice CCTV. Douăzeci și șapte de oameni s-au trezit prinși sub dărâmăturile clădirii prăbușită, potrivit agenției New China.

Cincisprezece persoane au fost extrase de sub dărâmături la ora locală 19:00 (11:00 GMT), a spus postul, adăugând că șase dintre ei au murit.

Clădirea este situată în districtul Wulong, la aproximativ o sută de kilometri est de orașul Chongqing propriu-zis.

Videoclipurile difuzate de presa chineză arată un nor gros de praf cenușiu deasupra unui morman de moloz și civili care evacuează oamenii de la fața locului.

În alte imagini, pompierii îmbrăcați în ținute portocalii se deplasează cu precauție printre pereții prăbușiți, ajutați de o macara folosită pentru a ridica blocuri de beton.

Mai multe persoane rănite au fost transportate la spitale, a spus CCTV, fără a preciza starea acestora și nici numărul lor. Potrivit televiziunii publice, în operațiunile de salvare sunt mobilizate aproximativ 260 de persoane și 50 de vehicule.

Cauza accidentului este în curs de investigare, potrivit CCTV.

Ceea ce s-a întâmplat este „înfricoșător”, a declarat o femeie care a asistat la explozie și care a adăugat că explozia a ”spulberat toate ferestrele”.

Explozii accidentale au loc în mod regulat în China.

În octombrie 2021, o explozie de gaz într-un restaurant a distrus o stradă aglomerată din orașul Shenyang, din nord-estul orașului, ucigând cel puțin patru oameni și rănind aproape 50.

Explozia unei conducte de gaz într-o zonă rezidențială din iunie 2021 a provocat moartea a 25 de persoane în centrul provinciei Hubei. Opt persoane au fost arestate pentru neglijență, inclusiv șeful companiei care administra conducta de gaz.