Cunoscutul realizator de documentare și emisiune TV Mike Rowe avertizează că „fiecare american în parte” va resimți efectele „Marii Demisionării”, termenul folosit pentru a desemna numărul record de americani care își părăsesc locul de muncă, relatează Fox News.

Mike Rowe a devenit cunoscut in intreaga lume ca prezentator al emisiunii Dirty JobsFoto: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia

Rowe a reacționat miercuri la ultimele date publicate de Departamentul american pentru muncă, acestea arătând că 4,5 milioane de americani fie au demisionat, fie și-au schimbat jobul în luna noiembrie”.

„Aceasta este o conversație despre muncitorii noștri și natura dezechilibrată a forței de muncă și despre modul în care ea va afecta fiecare american în parte care își împărtășește dependența de drumuri bune, instalații sanitare interioare, electricitate ieftină și așa mai departe”, a declarat Rowe în cadrul unui interviu acordat prezentatorului Stuart Varney de la Fox News.

Noul raport al Departamentului pentru muncă din SUA vine la aproape o lună după ce datele arătau că numărul de locuri de muncă disponibile în America a ajuns la 11 milioane în luna octombrie, aproape de maximul istoric.

Avertismentul lui Mike Rowe

„Nu am văzut niciodată așa ceva”, a afirmat Rowe. „Am auzit din industria energetică, industria de pardoseală, de la restaurante, industria broadband și a cablului, toți au probleme din cauza aceleiași probleme de bază”, a continuat acesta.

Rowe spune că problema în cauză este faptul că americanii trebuie convinși că au oportunități în industriile ce au nevoie de muncitori calificați, așa-numiții „blue collar workers” în Statele Unite.

„Trebuie să le explicăm copiilor că să lucrezi cu mâinile, să înveți o deprindere care este cerută, încă poate duce la prosperitate”, a afirmat el.

Rowe a spus de asemenea că profesorii sunt responsabili să schimbe percepția cu privire la ceea ce înseamnă un loc de muncă bun.

„Nu poate să fie doar învățământul superior iar orice altceva este un premiu de consolare. Trebuie să facem o treabă mai bună în a scoate în evidență poveștile de succes ale muncitorilor calificați”, afirmă el.

Pe același subiect: