Patriarhul ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, a prezidat ceremoniile religioase organizate de Bobotează la Istanbul, la aproape două săptămâni după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, relatează Daily Sabah și Agerpres.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I a oficiat slujba de BoboteazaFoto: Tolga Ildun / Zuma Press / Profimedia Images

Biroul de presă al Patriarhiei Constantinopolului a anunțat că liderul în vârstă de 81 de ani al creştinilor ortodocşi din lumea întreagă „s-a vindecat complet” după ce a petrecut o săptămână în Spitalul American din Istanbul şi o altă săptămână în izolare în reşedinţa sa patriarhală, a precizat Patriarhia Constantinopolului.

Patriarhul Bartolomeu a oficiat slujba de Bobotează la Istanbul, aruncând tradiționala cruce de lemn în apele din golful Cornul de Aur pentru a fi recuperată de credincioși.

Patriarhul ecumenic a fost testat pozitiv pentru COVID-19 înspre sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, un comunicat de presă remis de Patriarhia Constantinopolului anunțând la momentul respectiv că acesta este vaccinat cu schema completă a unui vaccin anti-Covid și prezintă doar simptome ușoare.

În luna noiembrie a anului trecut înaltul prelat ortodox, care locuieşte la Istanbul, a suportat o intervenţie chirurgicală pe cord la New York pentru montarea unui stent.