Un însoțitor de zbor cu vechime este acuzat că a furat identitatea unui copil american mort și s-a folosit de un nume fals pentru a lucra la compania aeriană United Airlines timp de 23 de ani, relatează Business Insider.

Istotitori de zbor la bordul unui avionFoto: Rafael Ben-Ari / Alamy / Profimedia Images

Investigatorii Serviciului de Securitate Diplomatică acuză într-o plângere depusă la o instanță din Houston, Texas, că brazilianul Ricardo Cesar Guedes a furat identitatea lui William Ericson Ladd, un copil născut în Statele Unite.

Potrivit plângerii, Guedes a folosit numele Eric Ladd și s-a folosit de identitatea furată pentru a lucra ilegal pentru United Airlines.

Cum a furat brazilianul identitatea copilului american

Ladd se născuse în 1974 și a murit într-un accident rutier în 1979, cu doar o lună înainte să împlinească 5 ani. Mama copilului le-a confirmat agenților speciali ai SSD că acesta este într-adevăr mort când aceștia au vizitat-o în luna iulie a anului trecut.

DSS afirmă că Guedes s-a născut în orașul São Paulo din Brazilia în 1972 și că și-a asumat identitatea lui Ladd în 1998 când i-a fost aprobată eliberarea unui pașaport pe numele copilului decedat.

Guedes a reușit de atunci să își reînnoiască pașaportul de nu mai puțin de 6 ori până în decembrie 2020 când Departamentul de stat al SUA i-a marcat noua cerere ca fiind suspectă de fraudă.

Agenții speciali ai DSS au lansat o investigație și au reușit să descopere identitatea adevărată ai lui Guedes cu ajutorul amprentelor care i s-au luat în Brazilia în anii 1990 când și-a reînnoit actul de identitate emis de țara sud-americană.

Documentele depuse în instanță arată că angajații Biroului de Vamă şi Protecţia Frontierelor al SUA au comparat amprentele respective cu cele luate lui Guedes când acesta și-a depus dosarul pentru a fi angajat de United Airlines.

Compania aeriană a confirmat că acesta a fost concediat între timp.

Acuzațiile aduse fostului însoțitor de zbor

Guedes a fost pus sub acuzare pentru fals în înscrisuri oficiale, furt de identitate și intrare într-o zonă securizată sub motive false.

A treia acuzație este legată de faptul că, în capacitatea sa de însoțitor de zbor, Guedes a putut să se folosească de un culoar special al aeroporturilor destinat membrilor echipajului zborurilor. Acest lucru i-a permis să eludeze majoritatea controalelor de securitate.

Agenții DSS l-au arestat pe Guedes în timp ce acesta stătea la coadă pentru a intra în zona securizată a Aeroportului Intercontinental George Bush.

Investigatorii au relatat în plângere că l-au observat pe bărbat ținând în mână un telefon pe al cărui ecran scria „telefonul lui Eric”.