Unii locuitori din orașul Xi'an, aflat în carantină pe fondul pandemiei de Covid-19, au ajuns în situația de a face troc din cauza lipsei de alimente. Rămași fără provizii și neputând ieși din case, oamenii oferă țigări pentru o ...varză.

Paznici pentru carantina din Xian (China)Foto: STR / AFP / Profimedia

Imaginile publicate pe platforma Weibo surprind imaginile trocului care are loc de câteva zile: în schimbul produselor alimentare, chinezii oferă țigări sau chiar gadgeturi.

În jur de 13 milioane de oameni au intrat în carantină în orașul Xi'an de la 23 decembrie, neavând voie să părăsească domiciliul, amintește BBC.

În ultimele zile, foarte mulți locuitori ai orașului au început să se plângă de situația creată pe rețelele sociale.

Autoritățile au distribuit alimente gratuite gospodăriilor, însă, chiar și așa, unii spun că proviziile s-au epuizat sau încă nu au ajuns și la ei.

Țigări pentru varză, detergent de vase pentru mere sau dezinfectant pentru legume. Cam așa arată trocul, potrivit postărilor video de pe platforma socială locală.

Într-un video, cineva este surprins oferind o consolă Nintendo pentru un pachet de tăiței și două chifle calde.

"Oamenii fac schimb de produse între ei în același bloc, pentru că nu mai au suficiente alimente și nu mai au ce mânca”, explică un rezident pentru RFA News.

Un alt bărbat dă la schimb un telefon și o tabletă pentru ceva orez.