Ziarul israelian Jerusalem Post a anunțat luni că site-ul său web a fost spart, catalogând incidentul drept "o amenințare pentru Israel", la doi ani de la asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, scrie Reuters.

Hackeri Foto: Freepik.com

În loc să afișeze pagina principală de știri, site-ul Jerusalem Post a afișat o ilustrație care părea să amintească despre puternicul general iranian Qassem Soleimani, ucis în 3 ianuarie 2020 într-un raid american la Bagdad.

Ilustrația apărută pe site-ul Jerusalem Post arăta un obiect în formă de glonț care trage dintr-un inel cu piatră roșie purtat pe un deget, o referire aparentă la inelul distinctiv pe care îl purta Soleimani. "Suntem aproape de voi acolo unde nu vă gândiţi" - este mesajul, în engleză și ebraică, care însoțea ilustrația.

The Jerusalem Post a scris pe Twitter că lucrează pentru a rezolva problema: "Suntem conștienți de aparentul hacking al site-ului nostru, alături de o amenințare directă (la adresa) Israelului”. Aplicaţia mobilă a publicaţiei nu părea să fie afectată.