Serviciile de informații afgane au anunțat duminică că au confiscat aproximativ 3.000 de litri de alcool de contrabandă și l-au aruncat într-un canal din Kabul, în contextul în care noile autorități talibane iau măsuri de represiune severă împotriva vânzării și consumului de alcool.

Talibani in KabulFoto: Markus Kortlueke / Alamy / Profimedia Images

Într-o înregistrare video difuzată de Direcția Generală de Informații (GDI), serviciile speciale ale emiratului islamic, mai mulți ofițeri în uniformă sunt prezentați golind mai multe butoaie într-un canal.

GDI a precizat într-un comunicat că 3.000 de litri de alcool au fost confiscați și distruși în urma unei operațiuni într-un cartier din capitala afgană, în timpul căreia au fost arestați trei bărbați.

"Musulmanii ar trebui să se abțină cu adevărat de la fabricarea și furnizarea de alcool", a declarat un oficial de rang înalt al GDI, vorbind în videoclip.

Vânzarea și consumul de alcool erau deja interzise sub regimul anterior, susținut de Occident, dar talibanii, cunoscuți pentru viziunile lor islamice stricte, au intensificat represiunea de la preluarea puterii la jumătatea lunii august.

Guvernul taliban are în componență și un Minister pentru Promovarea Virtuții și Prevenirea Viciilor.