Preşedintele american Joe Biden s-a alăturat numeroaselor personalităţi care i-au adus un ultim omagiu actriţei Betty White, care a murit vineri la vârsta de 99 de ani, informează site-ul revistei People, potrivit Agerpres.

Betty White a murit cu putin inainte sa implineasca 100 de aniFoto: Robyn Beck / AFP / Profimedia

Vestea despre decesul celebrei actriţe americane a ajuns la Casa Albă vineri seară, iar preşedintele Statelor Unite a decis să onoreze memoria artistei printr-un mesaj publicat pe contul său de Twitter:

„Betty White a adus un zâmbet pe buzele multor generaţii de americani. Ea este o legendă a culturii noastre, de care ne va fi foarte dor. Eu şi Jill (soţia preşedintelui Joe Biden - n.r.) ne îndreptăm gândurile în această seară de Revelion către familia ei şi către toţi aceia care au îndrăgit-o”.

Potrivit publicaţiei Newsweek, preşedintele Joe Biden a fost înştiinţat despre decesul actriţei Betty White de jurnaliştii acreditaţi la Casa Albă. „A fost o doamnă foarte drăguţă”, a adăugat Joe Biden.

„Avea vârsta de 99 de ani. Aşa cum ar spune mama mea, Dumnezeu a iubit-o. Incredibil”, a mai spus preşedintele american.

La rândul ei, actuala primă doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a făcut următoarea declaraţie: „Cine n-a iubit-o pe Betty White? Suntem foarte întristaţi din cauza morţii sale”.

Numeroase personalităţi i-au adus un ultim omagiu îndrăgitei actriţe americane

Betty White „a murit liniştită în somn, în casa ei, în această dimineaţă”, a anunţat agentul de presă al actriţei americane, Jeff Witjas, pentru revista People, vineri după-amiază.

Cunoscuta actriţă, una dintre protagonistele serialului de comedie „The Golden Girls”, se pregătea să sărbătorească împlinirea vârstei de 100 de ani pe 17 ianuarie.

Soţii Biden se numără printre numeroasele personalităţi care i-au adus un ultim omagiu actriţei americane prin intermediul unor mesaje publicate vineri, precizează BBC.

Printre ele s-au aflat fosta primă doamnă a Statelor Unite Michelle Obama, actorii Sandra Bullock, Robert Redford, Reese Witherspoon, Ryan Reynolds, George Takei, Steve Martin, Catherine Zeta-Jones, Viola Davis şi Jennifer Love Hewitt, prezentatorii de televiziune Ellen DeGeneres, Seth Meyers şi Conan O'Brien, preşedintele executiv al grupului Walt Disney, Bob Iger, precum şi Armata americană.

„A fost nu doar o actriţă minunată, ci a lucrat şi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial ca membră în serviciul de voluntariat pentru femeile americane. O adevărată legendă pe ecrane şi în afara acestora”, au declarat reprezentanţii U.S. Army pe Twitter.

Cel mai cunoscut rol interpretat de Betty White a fost cel al naivei dar îndrăgitei Rose Nylund din sitcomul „The Golden Girls”, difuzat în anii 1980 şi 1990. Acel serial, centrat pe prietenia dintre patru femei care locuiesc în aceeaşi casă din Miami, a câştigat numeroase premii.

În 2010, Betty White şi-a completat panoplia de trofee şi distincţii, precum şi o carieră de multe decenii în industria de divertisment, devenind cea mai vârstnică persoană care a prezentat o ediţie a emisiunii de satiră şi umor „Saturday Night Live”.

În 2015, ea a fost recompensată cu un premiu Emmy pentru întreaga carieră - cel de-al optulea trofeu Emmy al său.