Ca aproape în fiecare an, vă oferim lista celor mai populare aplicații din anul de care tocmai ne-am despărțit. Potrivit Mashable, diferențe foarte mari față de 2020 nu sunt, dar sunt de notat diferențele dintre SUA și Europa. Datele se referă la descărcările atât pe sisteme iOS, cât și Android. Iată cele mai populare aplicații din 2021 la nivel global.

TikTokFoto: Lehuishi, Dreamstime.com

1. TikTok

2. Instagram

3. Facebook

4. WhatsApp

5. Telegram

6. Snapchat

7. Zoom

8. Messenger

9. CapCut

10. Spotify

Din nou, nimic deosebit de șocant pe această listă. Singura care iese în evidență este CapCut, o aplicație de editare video independentă pe care unii utilizatori TikTok o folosesc pentru a-și decupa videoclipurile înainte de a le posta în aplicația TikTok. Proprietarul lui CapCut? Așa este, este ByteDance, compania care deține TikTok.

În ceea ce privește SUA, lucrurile sunt puțin diferite:

1. TikTok

2. Instagram

3. Snapchat

4. Cash App

5. Zoom

6. Messenger

7. Facebook

8. WhatsApp

9. YouTube

10. HBO Max

După cum puteți vedea, TikTok domnește și în Statele Unite. Iar aplicația CashApp (care permite transferul de bani cu ajutorul telefonului mobil) e la mare modă, urcând pe locul al 4-lea. Același lucru s-ar putea spune și despre streaming, unde YouTube și HBO Max au intrat în top, detronând servicii ca Netflix, de pildă.

Adevărata lecție este că aproape că nu poți scăpa de TikTok în acest moment, indiferent unde te-ai duce. Că e bine sau nu, decideți dvs.