Papa Francisc a încurajat vineri societăţile să acţioneze în mod responsabil în loc de „fiecare pentru el însuşi”, pentru a depăşi pandemia de coronavirus care durează de doi ani, şi a invitat la speranţă, în timpul ultimei sale omilii din acest an la Vatican.

Papa FranciscFoto: Flickr - Aleteia

Sfânta Liturghie a fost prezidată de cardinalul Giovanni Battista Re, decan al Colegiului Cardinalilor, în timp ce Francisc, în vârstă de 85 de ani, a urmărit ceremonia aşezat la locul său din faţa altarului de spovedanie, relatează EFE și Agerpres.

La slujbă a participat şi noul primar al Romei, Roberto Gualtieri, iar Papa a profitat de ocazie pentru a îndemna capitala italiană să îi primească pe ceilalţi şi să fie o casă pentru cei fragili şi vulnerabili.

Anul trecut, Battista Re a fost cel care a citit cuvintele lui Francisc pe 31 decembrie, deoarece suveranul pontif a suferit de sciatică şi nu a putut participa.

Sâmbătă 1 ianuarie, suveranul pontif urmează să ţină o omilie la prima slujbă din 2022, în ziua în care Biserica Catolică comemorează Ziua Mondială a Păcii, care anul acesta va fi dedicată dialogului între generaţii, educaţiei şi muncii.