Marea Britanie va avea vineri cea mai caldă zi de Saint-Sylvestre, cu peste 15 grade înregistrate în nord-estul țării, a anunțat serviciul meteorologic britanic (Met Office), citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Coningsby, Lincolnshire, a înregistrat astăzi o temperatură de 15,3 grade, ceea ce înseamnă că astăzi este cea mai caldă Saint Sylvester's Day înregistrată în Marea Britanie”, a postat Met Office pe Twitter.

Recordul anterior datează din 2011, când a fost măsurată o temperatură de 14,8 grade în Colwyn Bay, un oraș de pe litoral din Țara Galilor.

Temperaturile, care ar putea continua să crească în timpul zilei înainte de a scădea ușor peste noapte, sunt de așteptat să fie cele mai blânde în zonele din estul și sudul Angliei, inclusiv capitala Londra.

Potrivit lui Stephen Dixon, purtătorul de cuvânt al Serviciului Meteorologic, o temperatură de 14,9 grade a fost înregistrată și în Ryehill, East Yorkshire, la ora 11:00 (local și GMT).

„Ne așteptăm să continue să urce pentru a atinge temperaturile de aproximativ 15,5 văzute” joi, a spus el.

Anul acesta, Marea Britanie a fost „în general puțin mai caldă și mai uscată decât media, cu variații în întreaga țară, în special în ceea ce privește precipitațiile”, a declarat Mike într-o declarație.

În ciuda vremii blânde, festivitățile de Anul Nou sunt plasate sub semnul precauției în Regatul Unit, în fața unei explozii de contaminări cu coronavirus.

Dacă Big Ben se va ridica din liniște pentru această ocazie după ani de renovare, focul de artificii care reunește în fiecare an în centrul Londrei în jur de 100.000 de oameni a fost anulat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei.

În schimb, cluburile de noapte rămân deschise în Anglia, spre deosebire de Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.