Un american, care a crezut că trage în cineva care a intrat prin efracţie într-un pavilion, la periferia Ohio, şi-a ucis fiica în vârstă de 15 ani prin împuşcare, potrivit poliţiei şi presei locale, o nouă ilustrare a violenţei armelor de foc în Statele Unite, relatează News.ro care citează AFP.

Arma de focFoto: Pixabay.com

O femeie a cerut ajutor miercuri, după ce fiica sa, Janae, în vârstă de 16 ani, a fost rănită grav prin împuşcare în garaj.

Tatăl minorei, care a tras în ea crezând că era un intrus, paralizat de durere, o întreba cum se simte.

În aşteptarea poliţiei, cei doi părinţi şi-au implorat fiica să se ridice, scrie cotidianul local Columbus Dispatch, care a avut acces la înregistrarea apelului telefonic.

Potrivit raportului poliţiei, fata a murit o oră mai tâziu la spital.

”În orice caz, atunci când apeşi pe trăgaci, este cu adevărat important să ştii cine este ţinta”, a declarat un reprezentant al poliţiei postului local ABC6 Columbus, capitala statului Ohio (nord).

La mai puţin de doi kilometri de şcoală din localitate, un atac armat s-a soldat, la 7 decembrie, cu trei morţi, în vârstă de şase, nouă şi 22 de ani.

Cei doi copii ucişi în atac învăţau la şcoala la care învăţa şi adolescenta.

Potrivit unui raport al Poliţiei din Columbus, aceasta este a 202-a omucidere în 2021 în această aglomerare urbană cu aproape două milioane de locuitori.

Violenţa cu arme de foc a crescut de la începutul pandemiei covid-19 în Statele Unite, unde purtarea armelor este apărată de Constituţie.

În aceste violenţe au fost ucişi sau s-au sinucis, de la începutul anului, peste 44.000 de oameni - inclusiv 1.517 minori-, potrvit site-ului Gun Violence Archive.