Bărbatul care a ucis cinci persoane înainte de a fi împușcat de poliție luni în Colorado și-a anunțat crimele și și-a numit unele victime într-o serie de romane științifico-fantastice, potrivit poliției și presei americane, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Cunoaștem cărțile scrise de suspect sub pseudonim, care fac parte din ancheta noastră”, a declarat joi un purtător de cuvânt al poliției din Denver pentru AFP.

Trăgătorul, identificat de poliție drept Lyndon McLeod, a lansat o trilogie, „Sanction”, între 2018 și 2020 sub numele de Roman McClay.

În fotografiile din diferitele sale conturi de pe rețelele de socializare, el poartă o barbă lungă și păr brun, precum și tatuaje.

Potrivit unui comentariu postat pe site-ul autorului, complotul urmărește „un politician/miliardar care vrea să folosească tehnologia genetică pentru a rescrie ADN-ul criminalilor, precum criminalii în serie sau oamenii violenți”.

Potrivit presei americane, în primul volum, un bărbat pe nume Lyndon MacLeod ucide un personaj numit Michael Swinyard într-o clădire din Denver.

Autoritățile au confirmat că una dintre victime avea același nume și a fost ucisă la adresa menționată în carte.

Într-un alt volum, autorul povestește uciderea unei femei, Alicia Cardenas, identificată și ea drept una dintre victime.

Numele suspectului a apărut și pe documente administrative legate de un local cumpărat în urmă cu câțiva ani de Cardenas.

Într-o publicație de pe site-ul său, „Roman McClay” spunea că amestecă ficțiunea și „oamenii” și „evenimentele reale” pentru a „încețoșa linia dintre ceea ce există și ceea ce este posibil”.

Luni, trăgătorul de 47 de ani a deschis focul pentru prima dată într-un salon de tatuaj din Denver, ucigând-o pe o tatuatoare și proprietară de salon, Alicia Cardenas.

Apoi l-a rănit mortal pe Michael Swinyard, apoi a călătorit la Lakewood, la periferia orașului Denver, unde a ucis un bărbat la un alt salon de tatuaj și apoi o recepționeră a unui hotel.

El a fost împușcat mortal de o polițistă, ea însăși rănită în schimbul de focuri de armă.

Suspectul părea să „vizeze anumite persoane” și a avut „relații personale sau profesionale” cu unele dintre victimele sale, a anunțat poliția marți.

Recepționerul nu avea nicio legătură cu bărbatul înarmat, dar acesta a avut „interacțiuni” cu hotelul, a spus poliția.

Lyndon McLeod a făcut deja obiectul unor investigații ale poliției în 2020 și 2021, dar nu a fost inițiată nicio urmărire penală, a spus poliția care nu a stabilit încă motivul atacurilor.