Turiştii care îşi petrec sărbătorile pe insula Bali din Indonezia, au fost avertizaţi: toţi străinii care vor fi prinşi încălcând restricţiile sanitare anti-COVID vor fi expulzaţi de pe teritoriul ţării, au anunţat joi autorităţile, potrivit AFP.

Pandemia de COVID-19Foto: Wavebreak / Profimedia Images

"Fiţi pregătiţi să fiţi trimişi acasă", a declarat pentru AFP şeful biroului pentru imigrare din Bali, Jamaruli Manihuruk, adresându-se potenţialilor contravenienţi şi subliniind pericolele noii variante foarte contagioase Omicron.

Guvernatorul din Bali a interzis focurile de artificii, precum şi petrecerile şi adunările de Anul Nou. Centrele comerciale, barurile şi restaurantele pot opera doar la 75% din capacitate şi sunt nevoite să închidă cel târziu la ora 22:00.

Potrivit lui Manihuruk, circa 200 de turişti au fost expulzaţi din Bali în 2021, 7 dintre aceştia pentru încălcarea regulilor sanitare, cum ar fi obligativitatea purtării măştii.

În luna mai, un cuplu format dintr-un influencer rus şi un youtuber din Taiwan a fost expulzat de pe insulă după ce a declanşat un scandal în Indonezia publicând un videoclip în care tânăra femeie se plimba prin Bali cu o mască pictată pe faţă.

Indonezia a fost afectată sever de pandemia de COVID-19, care a dus la moartea a peste 144.000 de persoane dintre care peste 4.000 doar în insula Bali. Un număr total de 68 de cazuri de contaminare cu varianta Omicron au fost recenzate până în prezent pe teritoriul ţării, potrivit datelor oficiale. (Sursa: Agerpres)