Premierul britanic Boris Johnson a atras atenţia miercuri că majoritatea covârşitoare a pacienţilor bolnavi de COVID-19 care ajung la terapie intensivă nu au făcut booster-ul şi a lansat un apel la vaccinare, relatează Reuters citată de Agerpres.

Foto:

În timpul unei vizite la un centru de vaccinare, Johnson a declarat că unii doctori i-au spus că aproape 90% dintre pacienţii cu COVID-19 aflaţi la terapie intensivă nu au vaccinul booster făcut.

"Îmi pare rău să o spun, însă majoritatea covârşitoare a persoanelor care ajung în prezent la terapie intensivă în spitale nu au booster-ul", a afirmat el. "Am vorbit cu medici care spun că procentul (nevaccinaţilor) este de aproape 90% în rândul persoanelor de la terapie intensivă", a adăugat el.

Marea Britanie înregistrează în prezent un nivel record de infectări cu COVID-19, cu 129.471 contabilizate marţi, în special din cauza variantei Omicron a virusului, extrem de transmisibilă.

Deşi numărul zilnic de spitalizări creşte, acesta este încă mult sub criza prin care au trecut spitalele la începutul anului - circa 1.000 comparativ cu 4.000 în ianuarie.

"Varianta Omicron continuă să producă probleme reale, numărul spitalizărilor creşte, însă este evident mai mic decât în cazul variantei Delta", a declarat Johnson.

El a adăugat că britanicii ar trebui să celebreze Revelionul cu prudenţă, după ce a decis să nu înăsprească restricţiile în Anglia pentru a limita răspândirea virusului.

"Cred că toată lumea ar trebui să se bucure de Anul Nou, însă cu precauţie şi atenţie. Faceţi un test, (gândiţi-vă la) aerisire şi la alţi oameni, dar, în primul rând, faceţi-vă booster-ul", a afirmat el.